Anasayfa Medya Haberler Bayram İçin Ev Baklavası Tarifi
Bayram İçin Ev Baklavası Tarifi

Bayram İçin Ev Baklavası Tarifi

Kurban Bayramı yaklaşıyor ve vazgeçilmez bir bayram geleneği olan ev baklavası tarifiyle karşınızdayız. Besler Catering, kalite, lezzet ve uygun fiyatı birleştirerek hazır yemek, toplu yemek ve taşımalı yemek gibi sektörlerde zirveye ulaştı. Gıda mühendislerimiz, beslenme uzmanlarımız ve usta şeflerimizle, evrensel kalite standartlarında hizmet sunmanın gururunu yaşıyoruz. Bayram yaklaşırken misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz ev baklavası tarifiyle karşınızdayız.

Baklava Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Baklavanın lezzeti hamurundan gelir. İnce baklava hamuru açabilmek için malzemeleri ve püf noktalarını tutturabilmek son derece önemli. Hazırsanız bayramın en tatlı vazgeçilmezi ev baklavasının tarifine geçiyoruz.

Baklava Hamuru İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 Su bardağı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 bu bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık süt

Baklava Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Süt haricindeki malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Süt dışındaki malzemeleri hamurunuzu yoğuracağınız derin bir kabın içine alıp karıştırın. Yavaşça ılık sütü de ekleyip hamurunuzu 15 dakika süresince yoğurmayı sürdürün. Kolay açabileceğiniz bir hamur kıvamı elde ettiğinizden emin olun. Duruma göre süt ya da unun miktarını arttırabilirsiniz.

Hamura koyduğunuz sirke, pişme esnasında baklavanızın kıtır kıtır olmasını sağlayacak olan püf noktasıdır.

Baklava Hamuru Yırtılmadan Nasıl Açılır?

Baklavanızın hamurunu açarken yırtılmaması adına hamuru açarken tezgâha un yerine nişasta serpmek doğru bir tercih olacaktır. Nişasta yardımıyla hamur daha kolay açılabilir. Nişasta azaldıkça hamuru açarken tekrar serpebilirsiniz. Hamuru üst üste koyarak hazırlıyorsanız eğer katlar arasına nişasta serperek bekletmenizde yarar var.

Baklava Hamuru Kaç Bezeden Oluşmalı?

10 bezeden tek yufka açılır ve ardından tepsi yağlanmadan tepsinin içerisine alınır. 8 defa aynı işlemi tekrarlayıp aralarına 2 defa ceviz veya fıstık serptikten sonra 3 ve 6. katlarda ceviz serpebilirsiniz.

Baklavanın Gevrek Olması Nasıl Sağlanır?

Dışı çıtır çıtır olan bir baklava yapmak istiyorsanız, hamurun karışımına yarım limon suyu veya birkaç damla sirke karıştırmalısınız. Bu gibi asitli malzemeler pişme esnasında baklavanızın gevrek ve kıtır kıtır hale gelmesini sağlayacaktır.

Sofralarınızı renklendirmek ve tatlandırmak için Besler Catering şeflerinden yemek tariflerini takip edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek Tarifleri