Mutfağımızın en önemli lezzetlerimizden biri Meyhane Pilavıdır. Lif açısından çok zengin olmasının yanında antioksidan özelliği nedeniyle hem sağlıklı hem de doyurucu bir lezzet olan Meyhane Pilavı içerisindeki sebzelerle tek başına bir öğün olarak da tüketilebilir. Besler Catering olarak bugün sizleri usta şeflerimizin tarifiyle Meyhane Pilavını sunuyoruz. İşte Meyhane Pilavı tarifi…
15 Dakika
30-60 Dakika
Orta
150gr=107 kcal
1- Soğan ve ve biberleri küp küp doğrayın.
2- Sarımsakları ince ince kıyın.
3- Tereyağı ve zeytinyağını tencerede kızdırdıktan sonra önce soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
4- Daha sonra biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar karıştırarak kavurun. Biberler yumuşayınca bulguru ekleyip yaklaşık 3-4 dakika kavurun.
5- Domates ve biber salçalarını, sarımsağı, tuz ve karabiberi ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
6- Ardından büyük büyük doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin.
7- Son olarak 3 su bardağı suyumuzu ilave edip kaynattıktan sonra altını kısarak pilavı 15 dakika daha pişirin.
8- Pilav suyunu çektikten sonra üzerine bir kağıt havlu serip yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Besler Catering, taşımalı yemek, yerinde yemek üretimi ve toplu yemek hizmeti ile ilgili olarak https://www.beslercatering.com.tr, nefis ve pratik yemek tarifleri için https://www.beslercatering.com.tr/yemek-tarifleri internet adresini ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirsiniz.